Je oldtimer keuren?
Wij doen het voor je.

Herstellingen en keuringen van oldtimers

Wat doen wij?

Wij herstellen, ondertussen al 21 jaar, mechaniek en carrosserie van auto's en oldtimers. Wij doen complete restauraties en vinden de nodige onderdelen voor je oldtimer. Herstellingen aan een oldtimer is een rekbaar begrip, alles hangt van het budget af. Je kan je wagen fun-light laten repareren of je kan een gedetailleerde renovatie laten doen naargelang je voorkeur, rekening houdende met de normen voor keurbaarheid en veiligheid. Wij zoeken de onderdelen aan de beste prijs, van België tot Mexico indien nodig, en als het onderdeel niet bestaat of onvindbaar is maken we het zelf.

Wij brengen je oldtimer naar de keuring, na een eventueel onderhoud of reparaties leveren wij je oldtimer terug af volledig gekeurd.

Waarom dat doen?

Sinds 20 mei 2018 zijn oldtimers aan een periodieke keuring onderworpen en aangezien je met een oldtimer moeilijk naar een concessiehouder of verdeler kan stappen om de keuring te laten doen, kunnen wij die voor je doen. Wij zijn gespecialiseerd in oldtimerkeuringen.

Maar je komt vooral bij ons voor de familiale en ongedwongen sfeer, en de voordelige prijzen.

Wie zijn wij?

Kristof

Zoekt en vindt de onderdelen, maar doet ook aanpassingen, technische wijzigingen en de opvolging.

Dieter

Last zoals de beste en herstelt carrosserie en mechaniek.

Jethro

Demonteert en monteert, en herstelt ook mechaniek.

Of contacteer ons op 0472 02 06 07.

Wat kost dit?

Een keuring kost 70 euro in het keuringsstation. Daarbovenop rekenen wij een uurloon aan. Wij rekenen de uren niet met de klok, maar échte uren. Het zoekwerk wordt niet aangerekend!

Waar werken wij?

Onze werkplaats is gelegen in Kruishoutem (Kruisem), tussen Gent en Kortrijk, in een 2000 m² volledig uitgeruste garage die open is van 7 u. tot 17 u.

Oldtimerkeuring

Oldtimers zijn vóór de (her)inschrijving onder een O-kentekenplaat aan een technische keuring onderworpen. Sinds 20 mei 2018 zijn oldtimers ook aan een periodieke keuring onderworpen.

Ouderdom voertuig Periodiciteit keuring Datum eerste periodieke keuring
Vanaf 25 jaar en jonger dan 30 jaar Jaarlijks Voor de dag in 2019 dat het voertuig respectievelijk 26, 27, 28 of 29 jaar geleden in het verkeerd werd gesteld
Vanaf 30 jaar en tot 50 jaar Tweejaarlijks Voor de dag in 2020 dat het voertuig 30 jaar of meer geleden in het verkeerd werd gesteld
Ouder dan 50 jaar Vijfjaarlijks Voor de dag in 2020 dat het voertuig 30 jaar of meer geleden in het verkeerd werd gesteld

Een overgangsperiode wordt ingevoerd voor de voertuigen die op dit ogenblik reeds zijn ingeschreven onder een O-kentekenplaat, met uitzondering van voertuigen voor traag vervoer en voertuigen uitgerust met rupsbanden. Deze voertuigen zijn op dit moment niet onderworpen aan de periodieke technische keuring.

De eigenaar krijgt een oproep om met de oldtimer naar de periodieke keuring te gaan. Als er geen oproep voor de periodieke keuring ontvangen werd is dat geen geldige reden om niet naar de keuring te gaan. De eigenaar kan melden dat men geen oproep ontvangen heeft via Contactpunt Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Of contacteer ons op 0472 02 06 07.

De referentiedatum op het keuringsbewijs zal de dag en maand zijn van de datum eerste inverkeerstelling (zie kentekenbewijs 'datum eerste inschrijving'). Voertuigen kunnen vanaf 2 maanden voor de referentiedatum aangeboden worden voor een periodieke keuring met behoud van deze referentiedatum. Bij vroeger aanbieden (meer dan 2 maanden voor de referentiedatum) wordt de referentiedatum vervroegd naar deze datum waarop het voertuig werd aangeboden. Later aanbieden heeft geen wijziging van de periodiciteit tot gevolg: de geldigheidsperiode van het keuringsbewijs begint dus ook te lopen vanaf dag/maand eerste inverkeerstelling. Later aanbieden heeft een toeslag laattijdige keuring tot gevolg. Het niet ontvangen van de oproeping voor keuring is geen aanleiding om deze toeslag laattijdige keuring terug te vorderen.

Voor voertuigen die na 20 mei 2018 voor het eerst worden (her)ingeschreven onder O-kentekenplaat wordt de datum van keuring als referentiedatum genomen voor de periodieke keuring.

Meer informatie over oldtimerkeuringen vindt je op KM (Keuringsbureau Motorvoertuigen).